14 Şubat 2015 Cumartesi

MANTAR ÇORBASI - ASYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

Mantar çorbası - Asya Mutfağı -
 MALZEMELER :  1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak, 500gr. mantar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 5 su bardağı sıcak su, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay bardağı doğranmış taze soğan, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Mantarlar fırçalanır. Nemli bez ile iyice silinerek, temizlenir. İnce ince doğranır. Zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış mantarlar, ezilmiş sarımsaklar ve rendelenmiş taze zencefil ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca, üzerine sıcak su boşaltılır. Karabiber ve tuz serpiştirilir. 15 dakika pişirilip, ateşten alınır. Doğranmış taze soğanlar ile sirke ilave edilip, karıştırılır ve servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                        
Mantar çorbası - Asya mutfağı  
Mantar çorbası - Asya mutfağı -
               
Mantar çorbası - Asya mutfağı -
                                                                                                                                 
Mantar çorbası - Asya Mutfağı -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder