21 Şubat 2015 Cumartesi

KUZU ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI - KONYA MUTFAĞI - - KIŞLIK HAZIRLIKLARLA ÇORBA - (6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Kuzu etli kuru bamya çorbası -
  MALZEMELER ;  3 tane kuru soğan, 200 gr. kuzu kuşbaşı et, 1 su bardağı mevsiminde ev usulü kurutulmuş kuru çiçek bamya, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane domates, mevsiminde ev usulü hazırlanmış 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 tane limonun suyu, 5 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kurutulmuş bamyalar, kuru bir bezle ovularak, üzerindeki tüylerden arındırılır. Tencereye tüylerinden arındırılmış bamyalar koyulur. Üzerini 1-2 parmak aşacak kadar su ilave edilir. 1 limonun suyu sıkılır ve orta hararetli ateşte, haşlanmaya bırakılır. Kuru soğanların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp şeklinde doğranır. Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Doğranan kuru soğanlar, karabiber ile tuz ilave edilir ve karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, kuşbaşı kuzu et, domates salçası, kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domatesler ilave edilir. Hepsi birlikte, etler suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, çorbanın suyu ilave edilir ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler pişip yumuşayınca, haşlanmış kuru bamyalar, suyu ile birlikte ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorbanın üzerine, 1 limonun suyu sıkılır ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                          
- Kuzu etli kuru bamya çorbası -
- Kuzu etli kuru bamya çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder