|
- Sevgi ' nin spesyal balık çorbası - |
MALZEMELER : 200 gr. ' lık somon dilimi, 3 dal taze soğan, 4 büyük diş sarımsak veya 2 dal taze sarımsak, 1 tane küçük boy kereviz, 1 tane patates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2-3 dal maydanoz, 1 küçük demet roka, 1 çorba kaşığı un, 1 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı kimyon, 1-2 tutam muskat ( Hint cevizi ), 2-3 tutam karabiber, yarım limon suyu, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tane limonun rendelenmiş kabuğu HAZIRLANIŞI : Somon dilimi yıkanır ve üzerini örtecek miktarda su, defne yaprağı ve 1-2 tutam tuz ile haşlanır. Haşlanınca ateşten alınıp, ılınmaya bırakılır. Ilınınca, balığın kılçıkları ayrılır ve lokmalık parçalara bölünür. Balığın haşlandığı su süzülür. Taze soğan ve sarımsaklar ayıklanır. Bol su ile yıkanarak temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, ince ince kıyılan taze soğan, sarımsaklar, karabiber ve tuz koyulur. Karıştırılarak, kavrulur. Un serpiştirilerek, kavurmaya devam edilir. Kereviz ve patateslerin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Kavrulan karışıma ilave edilir ve birlikte 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra süzülen balık suyu, içme suyu ile 4 su bardağına tamamlanarak, çorba tenceresine boşaltılır. Muskat ( Hint cevizi ), kimyon, tuz ilave edilir ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateş kısılır. Roka yaprakları, bol su ile yıkanıp temizlendikten sonra pişen çorbaya ilave edilir. Lokmalık parçalara bölünmüş balık etleri ilave edilir. Ateşten alınır. Yarım limonun suyu sıkılarak, çorbaya ilave edilir. Çorbanın tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan balık çorbası, servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Rendelenmiş limon kabuğu serpilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sevgi ' nin spesyal balık çorbası - |
|
- Sevgi ' nin spesyal balık çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder