|
Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade kıtır kereviz dilimleri - |
* MALZEMELER : 1. TARİF ; 2 tane kereviz, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için ; 1 su bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Kerevizin kabukları soyulur ve çok çok ince daireler halinde dilimlenir. Mısır unu ile tuz bir kap içinde karıştırılır. Dilimlenmiş kerevizler, tuzlu mısır ununa bulanır. Tavaya zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte kızdırılır. Yağ kızınca, una bulanmış kereviz dilimleri, kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Kızarınca, kâğıt havlu serilmiş tabağa çıkartılarak, fazla yağından arındırılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan kıtır kereviz dilimleri, çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade kıtır kereviz dilimleri - |
* MALZEMELER : 2. TARİF ; 2 tane kereviz HAZIRLANIŞI : Kerevizi kabukları soyulur. Çok çok ince ( cips gibi ) daireler halinde dilimlenir. Yapışmaz yüzeyli tava, hafif ateşte ısıtılır. Isınınca, çok ince dilimlenen kerevizler birbirlerine değmeyecek şekilde ısınan tavaya yerleştirilir. Kısık ateşte, sık sık alt üst edilerek, kıtırlaşıncaya kadar pişirilir. Kıtırlaşınca, tavadan çıkarılır ve diğerleri yerleştirilir. Dilimlenen tüm kerevizler aynı şekilde pişirilip, kıtırlaştırıldıktan sonra tava ateşten alınır. Hazırlanan kıtır kerevizler, servis tabağına yerleştirilir. Çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun. ** Patates, turp, havuç, pancar, şalgam, vb. kök sebzeleri ile de aynı şekilde kıtırlar hazırlanabilir.
|
Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade kıtır kereviz dilimleri - |
|
Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade kıtır kereviz dilimleri - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder