|
- İpek ' in spesyal çorba yanı - Alacalı roll - |
* MALZEMELER : 1 tane yumurta, 2 çorba kaşığı yumuşak tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 su bardağı un, 1 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı toz tarçın, 1 küçük paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Cam yoğurma kabına, un elenir. Kabartma tozu, pudra şekeri, tuz koyularak karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, yumurta kırılır. Yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı ve pudra şekeri koyulur. Havuz içindeki malzemeler, el ile karıştırılır. Yanlardaki unlar, azar azar içeriye doğru çekilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamur, 15-20 dakika üzeri örtülerek, dinlendirilir. Dinlenen hamur, 2 eşit parçaya bölünür. Yarısına kakao ile toz tarçın ilave edilerek, eşit karışım sağlanıncaya kadar yoğrulur. Bu kakao tarçın karışımlı hamurdan fındık büyüklüğünde parça kopartılır. Sade hamurdan da fındık büyüklüğünde parça kopartılır. Avuç içinde yuvarlayıp birleştirilerek, alacalı roll elde edilir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bu şekilde çalışılarak, bitirilir. Önceden 170 derecede ısıtılan fırında kontrollü olarak, yaklaşık 30 dakika pişirilir. Altı ve üstü kızarıp pişince, fırından çıkarılır. Servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
İpek ' in spesyal çorba yanı - Alacalı roll - |
|
İpek ' in spesyal çorba yanı - Alacalı roll - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder