|
- Ispanaklı mantar çorbası - |
|
- Ispanaklı mantar çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 250 gr. kültür mantarı, 1 tane küçük boy kereviz, 1 tane havuç, 2 küçük kök ıspanak, 2-3 ince dal taze soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı un, 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu, 2 su bardağı su, 1+1 çorba kaşığı sirke, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Mantarların üzeri, fırçalanır. Nemli bez ile iyice silinerek, temizlenir. Boylamasına doğranır. Kerevizin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra limon sıkılmış su içine küçük küpler halinde doğranır. Havucun üzeri, bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde limonlu su içine doğranır. Ispanaklar bol su ile yıkanır. 1 çorba kaşığı sirke koyulmuş suda 15-20 dakika kadar bekletildikten sonra ince ince doğranır. Çorba tenceresine yağlar koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak hafifçe kavrulur. Kavrulunca, havuç ile kerevizler koyularak, kavurmaya devam edilir. Karabiber ile tuz serpilir. Mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Un serpiştirilir. Et suyu veya tavuk suyu ile su ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ıspanaklar ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak, bir taşım kaynatılır. Ateşten alınmadan hemen önce taze soğanlar ile sirke koyulup, karıştırılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Çorba tabaklarına pay edilir. ÜZERİNE ; Beyaz peynir rendelenir. Sirke ve kıtır kereviz dilimleri eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İsteğe bağlı olarak çorbaya; yarım tatlı kaşığı toz kimyon da ilave edilebilir.
|
- Ispanaklı mantar çorbası - |
|
- Ispanaklı mantar çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder