14 Şubat 2015 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KREMALI KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


Sevgi ' nin spesyal çorbası - Kremalı közlenmiş kapya biber çorbası -
  MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 3 diş sarımsak, 3 tane kapya biber ( salçalık kırmızı biber ), 1 çorba kaşığı tereyağı veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı krema, yeterli miktarda her renk top karabiberden taze çekilmiş toz karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Fırın 200 derecede ısıtılır. Kapya biberlerin üzeri birkaç yerinden delindikten sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ve ısınan fırında közleninceye kadar tutulur. Közlenince fırından çıkartılarak, tabak içine alınır. Ilınınca, kabukları soyulur. Sap ve tohumları çıkarılır. Küçük küpler halinde doğranır. Kuru soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine yağ koyulup, ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğanlar ile sarımsaklar ilave edilir. Karabiber ile tuz serpilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Közlendikten sonra ayıklanıp doğranmış kapya biberler ilave edilir. Un serpiştirilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra üzerine içme suyu boşaltılır. Ara sıra karıştırılarak, pişmeye bırakılır. Çorba pişip kıvam alınca, ateşten alınıp, el blenderinden veya süzgeçten ( kevgirden ) geçirilerek, ezilir. Çorba tenceresi, tekrar ateşe koyulur. Bir taşım kaynatılır. Krema ilave edilerek, karıştırılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                              
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Kremalı közlenmiş kapya biber çorbası -
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Kremalı Közlenmiş kapya biber çorbası - 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder