18 Kasım 2011 Cuma

AMASYA USULÜ ÇATAL ÇORBA - Amasya Yöresi ' ne ait çorba - ( 8 kişilik ) - Kıymalı, Kuru Bakliyat Çorbası -


- Amasya Usulü Çatal Çorba -
   MALZEMELER :  300 gr. koyun kıyması, 1 su bardağı aşurelik yarma ( buğday ), 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 6 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeteri kadar tuz    HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek ve yarma iyice yıkanarak, derin bir tencereye, tuz ilavesi ile koyulur.  Üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek, kısık ateşte kaynatılır. Soğan, ince ince doğranır. Küçük bir tavaya tereyağı koyulur. İçine, soğanlar ve kıyma ilave edilerek, soğanın rengi değişinceye kadar kavrulur. Daha sonra nane ve pul biber ilave edilerek, tava ateşten alınır. Çorba, servis tabağına alınır ve hazırlanan sos üzerine ilave edilir. İstenirse, çorbaya ince kıyılmış maydanoz da serpiştirilir.    Afiyet olsun.                                                            
- Amasya Usulü Çatal Çorba -

- Amasya Usulü Çatal Çorba -
- Amasya Usulü Çatal Çorba -
- Amasya Usulü Çatal Çorba -
- Amasya Usulü Çatal Çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder