|
- Buğday Çorbası - |
MALZEMELER : 1 lt. et suyu ( 4 su bardağı ), 500 gr. yoğurt, 400 gr. koyun eti, 300 gr. un, 600 gr. aşurelik buğday, 1 limonun suyu, 3 kaşık tereyağı, 2 yumurtanın sarısı, dereotu, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Kabukları soyulmuş olan, aşurelik buğday 2 lt. ( 10 su bardağı ) suda iyice haşlanır. Süzgeçle süzülür. Süzülen su atılmayıp, bir kenarda bekletilir. Koyun eti, yıkanır, haşlanır ve süzülür. Et kendi halinde soğumaya bırakılır. Etin haşlandığı 1 lt. ' lik et suyu, tencerede kaynar halde tutulur. Un, yoğurt, yumurta sarıları, limon suyu ile birlikte, iyice çırpılır. Bu terbiye, kaynayan et suyundan bir kepçe et suyu alınıp karıştırılarak, ılıklaştırılır ve azar azar ve de sürekli karıştırılarak, kaynayan et suyuna ilave edilir. Karıştırılır ve kaynatılır. Bir kenarda bekletilen, haşlanmış buğdaya, buğdayın haşlanma suyundan da biraz eklenerek, tel süzgeçten, tahta kaşık ile ezilerek geçirilir ve kaynayan tencereye ilave edilir. Haşlanan et, didiklenerek, lif lif yapılır ve tencereye ilave edilir. 3 kaşık tereyağı ve yeterli miktarda tuz da kaynayan tencereye koyulur. Bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba tabaklarına paylaştırılır. İstenirse; üzerine, ince kıyılmış dereotu serpiştirilir. Afiyet olsun.
|
- Buğday Çorbası - |
|
- Buğday Çorbası - |
|
- Buğday Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder