14 Kasım 2011 Pazartesi

NOHUTLU MANTI ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Bakliyatlı, Hamurlu Çorba -


- Nohutlu mantı çorbası -
   MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 kase hazır mantı, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 tane domates, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Tencerede, sıvı yağ ısıtılır ve kıyılmış sarımsaklar, kavrulur. Yıkanıp, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates, birkaç kaşık su ile karıştırılmış un ve salçalar ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Suyu eklenir. Haşlanmış nohut ile mantılar koyulur. Orta hararetli ateşte, 15 dakika pişirilir. Tereyağında kavrulmuş nane ilave edilir. Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                              
- Nohutlu mantı çorbası -
  
- Nohutlu mantı çorbası -
- Nohutlu mantı çorbası -
- Nohutlu mantı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder