10 Kasım 2011 Perşembe

KUŞBAŞI ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli Çorba ve Kuru Sebzeli Çorba -


- Kuşbaşı etli kuru bamya çorbası -
   MALZEMELER :  250 gr. kuşbaşı et, 150 gr. kuru bamya, 2 baş soğan, 1 tane limon, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı su, tuz      HAZIRLANIŞI :  Kuru bamyaların üzerindeki tüyleri gidermek için, bamyalar bir bez yardımı ile silinir. Tencerede, limonlu ve tuzlu su kaynatılır. Kuru bamyalar bu suda, hafifçe haşlanır ve süzülüp soğuk sudan geçirilir, tekrar süzülür. Kuşbaşı etler, tencerede su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine, yağ ve ince doğranmış soğanlar ilave edilerek, kavrulur. Salça, limon, su ( et suyu da olabilir) ve biraz tuz ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, bamyalar ilave edilip, pişinceye kadar kaynatmaya devam edilir. Su eksilirse, sıcak su ilave edilir. Pişince, ateşten alınarak, çorba tabaklarına veya kaselerine paylaştırılarak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                  
- Kuşbaşı etli kuru bamya çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder