15 Kasım 2011 Salı
DENİZ BÖRÜLCELİ BALIK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli Balık Çorbası -
MALZEMELER : 1 kg. karışık derin su balığı, 1 tatlı kaşığı biberiye, 2 damla biberiye yağı, yarım demet maydanoz, 1 tane defne yaprağı, 100 gr. deniz börülcesi, 1 tutam taze rezene, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane taze soğan, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : Balıklar, temizlenir, yıkanır ve süzülür. Maydanoz, karabiber ve tuz eklenir. Balıklar, biberiye ve yağı, defne yaprağı, bir tencereye koyularak, balıklar yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte, haşlanır. Suyu süzülerek, bekletilir. Taze soğan temizlenir, yıkanır ve kıyılır. Balık etleri kılçıklarından ayrılır. Tereyağı tencerede eritilir. Taze soğan, deniz börülcesi ve balık parçaları ve tuz ilavesi ile kavrulur. Bekletilen balıksuyu, rezene ilave edilerek, pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Deniz börülcesi tuzludur. Kullanılırken, dikkate alınmalıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder