7 Kasım 2011 Pazartesi

HÜNKÂR ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Et sulu Çorba - Yoğurtlu çorba -


- Hünkar Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane bayat ekmeğin içi, 1 su bardağı süzme yoğurt, 8 su bardağı et suyu, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz    HAZIRLANIŞI :  Bayat ekmek içi ufalanır. Süzme yoğurt ile karıştırılarak, 7-8 saat bekletilir. Tencerede et suyu kaynatılır. Yoğurtlu ekmek içi ilave edilir. 15 dakika karıştırılarak, pişirilir. Sos tenceresinde, tereyağı eritilir. Kırmızı toz biber, tuz koyulur. Kısık ateşte, 5 dakika kaynatılır. Ateşten alınır. Kızartılmış ekmek eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun.                                                                                                                                              

 
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder