|
- Toyga Çorbası - |
MALZEMELER : 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı pirinç, yarım kg. pazı, 200 gr. nohut, 10 su bardağı su, 250 kg. kıyma, 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz, yeterli miktarda karabiber ve tuz TERCİHEN ; 200 gr. yoğurt HAZIRLANIŞI : Nohutlar, akşamdan ıslatılır. Ertesi gün haşlanarak, kabukları soyulur. Soyularak yıkanmış ve rendelenmiş soğan, tencerede tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine, et suyu ilave edilerek, kaynatılır. Kıyma, tuz ve karabiber yoğrulur ve nohut büyüklüğünde parçalar kopartılarak, el içinde yuvarlanıp, küçük toplar oluşturulur ve un serpilmiş tepsiye dizilir. Kaynayan et suyuna, ayıklanıp yıkanmış pirinçler ilave edilir. 1 taşım kaynatıp, nohutlar koyulur. Ayıklanıp, iyice yıkandıktan sonra ince doğranmış pazı yaprakları ilave edilir. Yıkanıp, ince doğranmış maydanoz ve dereotu da koyulduktan sonra en son küçük köftecikler ilave edilir. Kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatılarak, ateşten alınır ve ılınmaya bırakılır. Bu çorba, bu şekilde içilebileceği gibi, bazı yörelerde içine yoğurt ilave edilerek de yenir. Çorba, ılınınca servis yapılır. Afiyet olsun. * Bu çorbada; et suyu yerine, sade içme suyu da kullanılabilir.
|
- Toyga Çorbası - |
|
- Toyga Çorbası - |
|
- Toyga Çorbası - |
|
- Toyga Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder