17 Kasım 2011 Perşembe

KOYUN KABURGASINDAN, DÜĞÜN ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Etli, Terbiyeli Çorba -


- Düğün Çorbası -
   MALZEMELER :  10 su bardağı et suyu ( 2 lt. ), 200 gr. koyun kaburgasının sıkı eti, 4 çorba kaşığı un ( 100 gr. ), yeteri kadar tuz, 1 ölçü ekmek garnitürü, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 ölçü limon - yumurta terbiyesi     HAZIRLANIŞI :  Tencereye, kaburga eti, su koyularak haşlanır. Et çıkarılır. Soğutularak, küçük küçük doğranır. Etin suyu, başka bir çorba tenceresine süzülerek boşaltılır ve kaynatılır. Un, ılık çorba suyu ile ezilir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli karıştırılır. Un kokusu gidinceye kadar, ağır ateşte kaynatılır. Limon- yumurta terbiyesi hazırlanır. Yavaş yavaş ve çorba sürekli karıştırılarak, çorbaya ilave edilir. Tereyağında kırmızı biber kızdırılır. Çorba, kaselere boşaltılır. Kızgın kırmızı biberli tereyağı, kaşık ile çorbaların üzerlerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Afiyet olsun.    * İstenirse; çorbaya, kırmızı biberli tereyağından sonra bir tutam tarçın serpilir.                                                                                                                  
- Düğün Çorbası -
- Düğün Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder