27 Kasım 2011 Pazar

EZOGELİN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Bulgurlu, Unlu Çorba -

 
- Ezogelin Çorbası -
  MALZEMELER :  1 küçük baş soğan, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, yarım su bardağı kırmızı mercimek, 6 su bardağı su, 2 yemek kaşığı salça, 1/3 su bardağı bulgur, 2 yemek kaşığı kuru nane, yarım tatlı kaşığı kırmızı biber, 2 yemek kaşığı limon suyu, yeteri kadar tuz      HAZIRLANIŞI :  Bulgur ve mercimek, bol su ile yıkanarak tencereye koyulur ve orta hararetli ateşte kaynatılır. Soğanın kabukları soyulur, yıkanır, kaynamakta olan tencerenin içine rendelenir. Tuz ilave edilerek, yaklaşık 35-40 dakika kadar kaynatılır. Tavaya tereyağı koyularak, eritilir. İçine un koyularak, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavaya; salça, nane ve kırmızı biber de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Tencereden 1 kepçe çorba suyu alınarak, tavaya ilave edilir ve iyice karıştırılarak, tekrar tencereye koyulur ve karıştırılarak, bir taşım hep birlikte kaynatılır ve ateşten alınır. Yanında limon suyu ile birlikte, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                   
- Ezogelin Çorbası -

- Ezogelin Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder