|
- Gendime Çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı aşurelik buğday, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı nohut, 1,5 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 su bardağı sıcak su, tuz ÜZERİ İÇİN ; 3 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane, kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Nohut, kuru fasulye ve nohut iyice yıkanarak, 1 gece önceden ayrı ayrı sularda bekletilir. Ertesi gün suları değiştirilip, yeni su ilavesi ile ayrı ayrı tencerelerde, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Hepsinin suları süzülür ve hepsi aynı tencereye koyularak üzerine, su ve et suyu ilave edilerek, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Un ile yoğurt bir kasede çırpılır. Çorbanın suyundan eklenip, karıştırılır ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. Tuz ile tatlandırılır. 10 dakika kaynatılır.Sos tavasında tereyağı eritilir, nane ve pul biber eklenerek, karıştırılır. Çorba, kaselere paylaştırılır. Üzerlerine, hazırlanan tereyağlı sos ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder