|
- Sütlü kabak çorbası - |
MALZEMELER : 3 tane kabak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 3 su bardağı süt, yeteri kadar su, taze veya kuru nane, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : Kabaklar, kazınır, iyice yıkanıp temizlendikten sonra küçük küpler şeklinde doğranır. Tencerede tereyağı eritilir. Un ilave edilerek, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Yeteri kadar da su ilave edilerek, karıştırılır. 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra süt ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Tuz ilave edilir ve karıştırılarak, ateşten alınır. Üzerine: Tereyağında nane yakılarak, dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Sütlü Çorbalarda; Tuz, en son koyulmalıdır. Aksi taktirde; Çorba kesilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder