7 Kasım 2011 Pazartesi
PATLICANLI EKŞİLİ ÇORBA ( 6-8 kişilik ) - Bakliyatlı Sebze Çorbası -
MALZEMELER : 1 çay bardağı aşurelik buğday, 1 çay bardağı nohut, 1çay bardağı kırmızı mercimek, 6,5 su bardağı su, 5 çay kaşığı sumak, 1 tane orta boy patlıcan, 2 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi, tuz, 1 çorba kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI : Aşurelik buğday ve nohut, yıkanarak akşamdan, 1,5 su bardağı su ile ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülür. 5 bardak su ilavesi ile basınçlı tencerede ( düdüklü tencerede ) 45 dakika pişirilir. Mercimek yıkanır ve süzülür. Patlıcanlar, kabukları soyulmadan, küçük küpler halinde doğranır. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir. Sıkılarak, sudan çıkarılır. Salça, 1 bardak su ile ezilir. Mercimek, patlıcanlar, tereyağı, tuz ve sumak ekşisi, nohutlu buğdaya ilave edilip pişirilir. Pişince, ateşten alınır ve sumak serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder