19 Kasım 2011 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Çerliston Biberli ve Dana Etli Kuru Fasulye Çorbası - ( 6 - 8 kişilik )
MALZEMELER : 2 su bardağı kuru fasulye, 300 gr. kuşbaşı doğranmış dana but eti, 2 tane defne yaprağı, 1 baş soğan, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 4 tane çerliston biber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kuru nane, 6 su bardağı su, 1/4 limon, yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI : Kuşbaşı doğranmış etler yıkanarak tencereye koyulur. Üzerine, 6 su bardağı su, defne yaprağı, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber ilave edilerek, kaynatılır. Yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kaşık yardımı ile alınarak, atılır. Etler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edilir. Diğer tarafta; kuru soğanın kabukları soyulur ve incecik çentilir. zeytinyağı ve tereyağı karışımında, kabukları soyulup, ince ince çentilen 2 tane sarımsak ile ayrı bir tencerede, 1 tutam tuz ve 1 tutam karabiber ilavesi ile orta hararetli ateşte, kavrulur. Çerliston biberler yıkanır. tohumları temizlenerek, irice doğranır ve kavrulan soğanlara ilave edilerek, birlikte kavrulmaya devam edilir. Domates ve biber salçaları da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Soğanlar, pembeleşip yumuşayınca, diğer tencerede haşlanan etin suyundan, 6 su bardağı ilave edilir. Et tenceresindeki defne yaprağı çıkarılarak, atılır. ( 6 su bardağı su çıkmaması durumunda, sıcak su ile 6 su bardağına tamamlanır. ) Kaynamaya bırakılır. Yumuşayıncaya kadar haşlanan etlerin tenceresi, ateşten alınır ve etler, kaynamakta olan soğanlı karışım tenceresine ilave edilir. Akşamdan ıslatılıp, sade su ile biraz diri şekilde haşlanan kuru fasulyeler ve 4 diş sarımsak, kabukları soyulmuş ve bütün olarak, çorbaya ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır ve ateşten alınarak, tencerenin kapağı açılmadan, çorba, 10 dakika kadar dinlendirilir. Çorba tabaklarına paylaştırılan çorbanın üzerine, isteğe göre, kırmızı pul biber, kuru nane veya limon suyu ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder