27 Kasım 2011 Pazar

YAYLA ÇORBASI ( 10 - 12 kişilik ) - Et sulu, Tahıllı, Yoğurtlu Çorba -


- Yayla Çorbası -
   MALZEMELER :  1 su bardağı pirinç, 250 gr. yoğurt, 1 çorba kaşığı tereyağı + 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı kuru nane, 10 su bardağı et suyu ( 2,5 lt. ), 1 çay bardağı un       HAZIRLANIŞI :  Et suyu tencereye koyularak, kaynatılır. Pirinç, bol su ile yıkanır, süzülür ve tencereye ilave edilir. Başka bir tencerede un, 1 çorba kaşığı  tereyağı, yoğurt ve yumurta sarıları karıştırılır. 1 su bardağı su da ilave edilerek, iyice karıştırılır. Bu karışım, tel süzgeçten geçirilerek, et suyunun içine yavaşça ve sürekli karıştırılarak, ilave edilir ve iyice karıştırılarak, yedirilir. 20 dakika kadar kaynatılarak, ateşten alınır. Yeterli miktarda tuz ilave edilerek, karıştırılır. 2 çorba kaşığı tereyağı, tavada kızdırılır. Kuru nane ilave edilir, karıştırılır ve çorba tenceresinin üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, sıcak servis yapılır.     Afiyet olsun.                                         
- Yayla Çorbası -

- Yayla Çorbası -
- Yayla Çorbası -
                                     
- Yayla Çorbası -
- Yayla Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder