|
- Tırıntış Çorbası - |
MALZEMELER : 1 çay bardağı mısır unu, 1 baş soğan, 2 çay kaşığı ayçiçek yağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, karabiber, kuru nane, kırmızı pul biber, tuz HAZIRLANIŞI : Soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Tencerede, yağ ısıtılır. Soğanlar eklenerek, kavrulur. 4 su bardağı su eklenerek, kaynatılır. Mısır unu, 1 su bardağı suda iyice karıştırılır ve kaynayan suya ilave edilir. Orta hararetli ateşte, çırpma teli ile karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Pişince, ateşten alınır, üzerine kuru nane serpilir. Tereyağında kavrulmuş pul biber ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Tırıntış Çorbası - |
|
- Tırıntış Çorbası - |
|
- Tırıntış Çorbası - |
|
- Tırıntış Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder