17 Kasım 2011 Perşembe

DAVŞİK ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Etli, Bakliyat Çorbası ) -


- Davşik Çorbası -
   MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 1 kahve fincanı haşlanmış nohut, 100 gr. yağsız dana eti, 1 tane limon, 3-4 diş sarımsak, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek, yıkanıp haşlanır ve süzülür. Nohut ilave edilerek, birlikte iyice pişirilir. Et dövülür ve ince ince kıyılır. Tuz ve karabiber ile yoğrulup, yuvarlanır ve yağda kavrulur. Kaynamakta olan yeşil mercimeğe ilave edilir. Sarımsaklar ezilir ve limon veya turunç ekşisi ile karıştırılarak, çorbaya ilave edilir. Çorba tabaklarına paylaştırılır ve  üzerlerinde kızdırılmış, kırmızı biberli tereyağı gezdirilerek, ilave edilir.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                        
Resim yazısı ekle
- Daşvik Çorbası -
- Daşvik Çorbası -
- Daşvik Çorbası -
- Daşvik Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder