7 Kasım 2011 Pazartesi
PANCAR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü Çorba -
MALZEMELER : 2 tane orta büyüklükte pancar, 6 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı sarı mercimek, beyaz peynir HAZIRLANIŞI : Pancarların kabukları soyulur ve dilimlenir. Mercimekler, yıkanır ve süzülür. Peynir ufalanır. Pancarlar, tencereye koyulur. Mercimek ve su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba, ateşten alınır. Blender ile pütürsüz bir kıvam alıncaya kadar, kaynar süt ilave edilerek, inceltilir. Tekrar tencereye koyularak, bir taşım kaynatılır. Tuz ilave edilir. Servis bardaklarına paylaştırılır. İstenirse, ufalanmış beyaz peynir ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder