25 Temmuz 2011 Pazartesi
ARPA ŞEHRİYELİ MERCİMEK ÇORBASI - Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Terbiyeli, Hamurlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 su bardağı su veya et suyu, 1 baş soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 çay fincanı mercimek, 2 çorba kaşığı arpa şehriye, 1 bardak süt, 1 yumurta sarısı, yeterince tuz ve biber HAZIRLANIŞI : Soğan, ince ince kıyılarak, tencerede yağ ile pembeleşinceye kadar, kavrulur. 1 çorba kaşığı un ilave edilerek, 1 - 2 defa karıştırılır. 4 su bardağı su veya et suyu koyularak, orta hararetli ateşte, ağır ağır kaynatılır. Mercimekler, iyice yıkanarak, kaynayan suya ilave edilir. Mercimekler, yumuşayıp pişince, arpa şehriye ilave edilir. Çorba, istenilen kıvama gelince, ateşten indirmeden, süt ile yumurta sarısının çırpılması ile yapılan, sütlü terbiyeye, çorbadan bir kepçe çorba alınarak, terbiye ile karıştırıldıktan sonra çorbaya ilave edilir ve çorba karıştırılarak bütünleştirilir. Çorba, sıcak sıcak ikram edilirken üzerine, toz nane serpilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder