24 Temmuz 2011 Pazar
SOĞUK ROKA ÇORBASI - Unlu, Terbiyeli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 1 demet roka, 1 kahve fincanı un, 1 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limon kabuğu rendesi, 1 tane yumurta, 4 bardak su, muskat rendesi, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : Un, zeytinyağında kavrulur. 4 bardak su ilave edilir. Su kaynayınca, limon ile çırpılan yumurta, kaynayan suya ilave edilir. Çorba ateşten alınır ve soğutulur. Soğuyunca, limon kabuğu rendesi, doğranmış roka ve baharatlar ilave edilerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder