1 Temmuz 2011 Cuma
MÜRDÜMÜK ÇORBASI - Tahıllı, Kremalı, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
* Mürdümük; yerel olarak yetişen, yabani bir bezelye çeşididir. Denemeye değer bir lezzete sahiptir. MALZEMELER : 2 su bardağı mürdümük, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 kahve fincanı pirinç, 1 tane orta boy soğan, 8 su bardağı su, 1 çorba kaşığı salça, pul biber, karabiber tuz HAZIRLANIŞI : Mürdümler ayıklanıp bol su ile yıkanarak, süzülmeye bırakılır. Tencereye, 4 su bardağı su ve mürdümler koyulup, mürdümler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte haşlanır. Pirinçler, sıcak suda 15 dakika bekletildikten sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Tavada, ince kıyılmış soğan, yağda kavrulur. Salça, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Hazırlanan bu sos mürdümlerin içine ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, mürdümler püre haline gelinceye kadar ezilir. Üzerine, 4 su bardağı daha sıcak su eklenir. Pirinçler de eklenerek, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Çorbanın kıvamı koyulaşınca, ateşten alınır. İsteğe göre, tereyağında iyice kavrulmuş acı pul biber veya krema ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder