24 Temmuz 2011 Pazar
BUĞDAY TANELİ TAZE SOĞAN ÇORBASI - Tahıllı, Yoğurtlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 1 su bardağı aşurelik buğday, yarım kg. yoğurt, 1 demet taze soğan, 1 kahve fincanı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 5 bardak su, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Akşamdan ıslatılan buğday, haşlanır. Haşlama suyu ile yoğurt karıştırılarak, ayran yapılır. Soğanlar minik minik doğranır. Sirke, zeytinyağı, buğday ve baharatlar, ayrana ilave edilir. Buzdolabında soğutularak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder