24 Temmuz 2011 Pazar
VICHYSSOISE ( Fransız Çorbası ) - Tavuk Sulu, Kremalı, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELERİ : 3 su bardağı tavuk suyu, 4 tane taze soğan, 1 kaşık tereyağı, 2 tane orta boy patates, 1 çay bardağı krema, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : 3 tane taze soğanın beyaz kısımları, incecik kıyılır. Tereyağında, sürekli karıştırılarak sotelenir. Patatesler soyularak, incecik dilimlenir ve tavuk suyu ile birlikte soğanlara ilave edilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak, 15 dakika veya yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba, soğuduktan sonra; ince kevgirden geçirilir. Çorbanın pütürlü olmamasına dikkat edilir. Krema, tuz ve karabiber ilave edilir. Servis yapmadan önce, son kalan taze soğan, ince ince kıyılarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder