30 Temmuz 2011 Cumartesi
PİRİNÇ ÇORBASI - Osmanlı Mutfağı - ( 6 kişilik ) - Tahıllı, Sütlü, Tavuk Sulu,Terbiyeli Çorba - Çorbalar -
MALZEMELER : 1 su bardağı pirinç, 3 su bardağı süt, 3 su bardağı tavuk veya et suyu, 1 tane yumurta sarısı, 1 tane limon suyu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı safran, 3 çorba kaşığı gül suyu, tuz HAZIRLANIŞI : Safran, gül suyu içine koyularak, 2 - 3 saat bekletilir. ( kokusunu ve rengini tamamen verebilmesi için ) Et suyu ve tuz tencereye koyularak kaynatılır. Yıkanmış pirinçler ilave edilir. Pirinçler yumuşayınca, süt ilave edilir. Çorba koyulaşınca, baharatların hepsi ve bal ilave edilerek, çorba ateşten alınır. Ayrı bir kasede, yumurta sarısı ile limon suyu iyice çırpılır. Sıcak çorbadan bir kepçe alınarak, terbiye ısıtılır ve çorbaya ilave edilerek, hızlıca karıştırılır. Servis yapılırken üzerine tarçın serpilebilinir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder