25 Temmuz 2011 Pazartesi

YILBAŞI SOFRALARI İÇİN, DÜĞÜN ÇORBASI - Et Sulu, Terbiyeli, Etli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, 2 tane limon, 4 tane yumurta, 250 gr. kuşbaşı et   HAZIRLANIŞI :  Önce, et suyu hazırlanır. ( Bloğumda tarifini bulabilirsiniz. ) Bu suda kuşbaşı etler haşlanır. Et suyu, ince delikli süzgeçten süzülür. Kuşbaşı etler, fındık büyüklüğünde doğranır. Başka bir kapta, yağ ile un pembeleştirilmeden kavrulur. Bu karışımın içine hazırlanan et suyu ilave edilir. Tahta kaşık ile hafif ateş üzerinde, bütünleştirilir. Karıştırırken, etler ezilerek, lif lif yapılır. Çorba kaynarken, bir kaba yumurta sarıları ile limon suyu koyulup  çırpılarak,  çorbanın terbiyesi hazırlanır. Çorbadan bir kepçe alınarak, terbiyeye ilave edilip, terbiyenin kesilmemesi sağlanır ve karıştırılarak, yavaşça, karıştırılmakta olan çorbaya  ilave edilir. Çorba, 1 - 2 dakika daha karıştırıldıktan sonra ateşten alınarak, üzerine; yağda kızdırılmış, kırmızı biber gezdirilerek, sıcak ikram edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder