24 Temmuz 2011 Pazar
SOĞUK SALATALIK ÇORBASI -2 - ( Yunanistan ) - Tavuk Sulu, Yoğurtlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 3 tane, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ufak ufak doğranmış salatalık, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 küçük kuru soğan, 2 diş kıyılmış sarımsak, 5 su bardağı tavuk suyu, 1 tane, soyulmuş ve küçük doğranmış patates, 1 su bardağı yoğurt, 1 'er kaşık kıyılmış dereotu, fesleğen, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : Orta hararetli ateşte, tereyağı eritilir. Soğan ve sarımsaklar, yağda 5 dakika çevrilir. 5 su bardağı tavuk suyu ve patatesler ilave edilir. Ateş biraz yükseltilerek, kaynatılır. Ateş kısılır ve 10 dakika üstü açık olarak pişirilir. Salatalıklar da ilave edilerek, iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirilir. Bu karışım, robotta püre haline gelinceye kadar karıştırılır. Püre koyuysa, 1 bardak tavuk suyu eklenerek, sulandırılır. Karışım, bir kaba alınarak, buzdolabında soğutulur. Yoğurt ilave edilir. İyice karıştırılarak, buzdolabına koyulur. Tuz, karabiber ve doğranmış otlar koyularak, servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder