28 Temmuz 2011 Perşembe
DICTIONNAIRE LAROUSSE Ansiklopedik Sözlük - Milliyet - ÇORBA; ÇORBACI; ÇORBACILIK; ÇORBALIK
ÇORBA : Çok çeşitli malzemelerden yapılan ve genellikle yemeğin başında, sıcak sıcak içilen, bol sulu yemek. * BİR ŞEYİ ÇORBA ETMEK : Karıştırmak, bozmak. * ÇORBA GİBİ : Sulu yemek. * ÇORBA İÇMEĞE ÇAĞIRMAK : Yemeğe çağırmak. * ÇORBA KAŞIĞI : Yemek yerken kullanılan, tatlı kaşığından büyük kaşık. * ÇORBA OLMAK : Çorbaya dönmek. * ÇORBADA TUZU BULUNMAK : Bir işe az da olsa emeği geçmiş olmak. * ÇORBAYA DÖNMEK : Karmakarışık duruma gelmek, içinden çıkılmaz bir durum almak. * ÇORBACI : Çorba pişirip satan kimse. Tayfaların gemi sahibine verdikleri ad. Taşrada halkın, Hıristiyan ileri gelenlerine verdiği ünvan. Yeniçerilerde bir birlik komutanı. * ÇORBACILIK : Çorbacı olma durumu veya çorbacınınişi. ÇORBALIK : Çorba pişirmeye elverişli. '' - Çorbalık pirincin daha ucuz olması gerekir. v.b.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder