24 Temmuz 2011 Pazar
SOĞUK HAVUÇ ÇORBASI ( Hindistan ) - Sebze Sulu, Sebzeli, Meyveli, Soğuk Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 400 gr. havuç, 3 diş sarımsak, 2 tane soğan, 2 küçük acı yeşil biber, 20 gr. şeker, 400 ml. hindistancevizi sütü veya 2 kaşık rende hindistancevizi HAZIRLANIŞI : Soğan ve sarımsaklar soyularak, iri küp şeklinde doğranır. Acı yeşil biberler halka halka doğranır. 300 gr. havuç, kazınarak temizlenir, rendenin iri kısmı ile rendelenir, şeker, tuz, zerdeçal, limon suyu ile karıştırılır. Kalan 100 gr. havuç ise, ince şeritler halinde doğranır. Zeytinyağ, tavada kızdırılır, soğan ve sarımsaklar, 1 dakika kavrulur. Tavaya, rendelenmiş havuçlu karışım, sebze suyu, hindistancevizi sütü ya da 2 kaşık rende hindistancevizi ilave edilip, 5 dakika orta ateşte pişirilir. Çorba, robottan geçirilerek, püre haline getirilir. Kaselere paylaştırılır. Havuç şeritleri ve biber halkaları ile süslenir. Buzdolabında soğutularak, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder