28 Temmuz 2011 Perşembe

BAMYA ÇORBASI - Hamurlu, Sebzeli, Kuru Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  40 gr. tuzsuz tereyağı, 1 tane orta boy soğan, 1 tane küçük boy yeşil domates, 1 çorba kaşığı biber salçası, 4 çorba kaşığı kurutulmuş bamya, tuz   TERBİYESİ İÇİN :  1 lt. su, 1 kase süzme yoğurt, 1 yumurta sarısı, 4 tatlı kaşığı un, yarım limonun suyu    ÜZERİ İÇİN :  4 tatlı kaşığı yoğurt, 4 çay kaşığı sumak, 4 tatlı kaşığı erişte  ( tercihen ev yapımı )   HAZIRLANIŞI :  Bamyalar, tuz ve1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilmiş kaynar suda haşlanır. Süzülür, daha sonra çorba yapımında kullanılmak üzere ayrılır. Soğan soyulup kıyılır. Yeşil domates kabuğu ile birlikte, zar şeklinde doğranır. Tereyağının yarısı ile soğanın yarısı, tencerede kavrulur. Yeşil domates ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte, birkaç taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Bu karışım, mutfak robotunda, püre haline gelinceye kadar ezilir. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için, 1 litre su tencerede kaynatılır. Çırpılmış süzme yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyu bir kasede iyice karıştırılır ve bu karışım kaynamakta olan suya eklenir. 5 dakika kısık ateşte kaynatılarak, ateşten alınır. Kalan tereyağı ile kalan soğan, tavada kavrulur. 1 çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça eklenir. Birkaç dakika karıştırılarak, önceden haşladığımız bamyalar ilave edilir. 2 dakika pişirilerek, terbiyeli su eklenir. Kısık ateşte, 15 dakika kaynatılır. Çorba, servis kaselerine paylaştırılır. Üzerine; sırası ile, birbirine karıştırmadan, sumak ilave edilerek çırpılmış yoğurt ve küp şeklinde doğranmış, tereyağında kızartılmış erişte eklenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder