4 Temmuz 2011 Pazartesi
DAVET MÖNÜLERİNİ DÜZENLERKEN, YEMEKLERDE İZLENMESİ GEREKEN SIRA
* ALATURKA YEMEKLERDE SIRA : 1- Çorba ( öğle ve akşam yemeklerinde verilebilir ) 2- Yumurta ve yumurtalı yemekler 3- Balıklar 4- Kızartma ve rostolarla köfte ve diğer ızgara yemekler 5- Av etleri, tavuk, piliç v.b. kümes hayvanları ( haşlanmış soğuk et olarak da verilebilir ) 6- Sebze yemekleri ( zeytinyağlı veya sade yağlı olabilir ) 7- Makarna, pilav, börek ve benzeri hamur işleri 8- Tatlı 9- Meyva * ALAFRANGA YEMEKLERDE SIRA : 1- İlk yemek, çorba veya konsomelerdir. Akşam yemeklerinde bu uygulanır. Öğle yemeklerinde ordövr ' ler tercih edilir. 2- Pilav, makarna ve her çeşit börek ve benzeri hamur yiyecekler ( tatlı değil ) 3- Yumurtalar 4- Balık ( istakoz da olabilir ) 5- Kızartmalar, rosto ve ızgara yemekler 6- Soğuk et ( her çeşit av eti, tavuk, piliç v.b. kümes hayvanları ) 7- Zeytinyağlı yemekler ( sebze, dolma v.b. ile sote sebzeler ) 8- tatlı 9- meyva
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder