31 Ocak 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - BAYAT EKMEKLİ ÇORBA GARNİTÜRÜ - ( 6-8 kişilik çorbalar için )

   *   MALZEMELER :  2 tane yumurta, 2 su bardağı ufalanmış veya blenderden geçirilmiş bayat ekmek, 3-4 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, bir tutam tuz    HAZIRLANIŞI :  Çukur, cam veya porselen  bir kapta, ufalanmış veya blenderden geçirilmiş bayat ekmek, yumurta, tereyağı veya zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz  karıştırılarak, yoğrulur ve yumuşak bir hamur oluşturulur. Buzdolabında 1 saat kadar bekletildikten sonra dışarı çıkartılır. Hamurdan, fındık büyüklüğünde toplar hazırlanır. Hazırlanan uygun çorbanın, ateşten indirilmesine 5 dakika kala, hazırlanan küçük bayat ekmek topları, çorbaya ilave edilir. Çorba tenceresinin kapağı kapatılır. Çorba, bayat ekmek topları, çorbanın yüzeyine çıkıncaya kadar kaynatılarak, ateşten alınır. Büyük porselen veya cam çorbalığa boşaltılan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder