3 Ocak 2013 Perşembe

- SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - KIZARTILMIŞ ŞEKİLLİ HAMURLAR - ( 8-10 kişilik )

   *   MALZEMELER : 2 su bardağı buğday unu, 1 çay bardağı mısır unu, 1 çorba kaşığı kuru maya, 1 çay bardağı ılık süt, 1 çay kaşığı toz şeker, yeterli miktarda içme suyu, 1,5 çay kaşığı tuz, bir tutam karabiber veya toz kırmızı biber ( 2 çay kaşığı haşhaş tohumu veya kişniş tohumu veya toz anason veya  kekik )  KIZARTMAK İÇİN :  3 su bardağı zeytinyağı    HAZIRLANIŞI : Ilık sütün içine, toz şeker ile kuru maya koyularak, karıştırılır. Geniş ve çukur bir cam kabın içine, unlar  elenir. Ortası, havuz şeklinde açılır. Toz şeker ve kuru maya ile karıştırılan ılık süt, tuz, karabiber veya toz kırmızı biber, haşhaş, kişniş veya anason tohumları veya kekik ilave edilir. Unların ortasındaki malzemeler, el ile karıştırılır. Yanlardan, yavaş yavaş unlar ortaya doğru çekilip, bir yandan da azar azar su ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Üzeri nemli bez ile örtülür. 30 dakika kadar sonra hamur mayalanarak, yaklaşık iki katına çıkar. Kabaran hamur tekrar yoğrulur. Portakal büyüklüğünde parçalara bölünür. Un serpilmiş, düz bir yerde oklava yardımı ile 3-4 m.m. kalınlığında açılır. Unlanmış kurabiye kalıpları ile şekiller verilerek, kesilir. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanır. Çelik tavada, zeytinyağı ısıtılır. Yağ kızınca, hazırlanan şekilli hamurlar yağa atılarak, arkalı önlü kızartılır ve  kâğıt peçete serilmiş, servis tabağına çıkartılır. Hazırlanan çorba eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder