23 Ocak 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - MİLFÖY HAMURUNDAN ÇORBALIK GARNİTÜRLER - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  12 tane milföy hamuru, yarım çay kaşığı susam, anason tohumu, çöreotu,  haşhaş tohumu, kişniş tohumu   HAZIRLANIŞI : Önce; fırın, 180 C derecede ısıtılır. Milföy hamurları, kalp, papatya, kare, üçgen v.b. şekilli kalıplarla kesilir. Bazılarının ortalarından, daha küçük kalıplarla, aynı şekiller çıkartılır. Yağlı kalıp serilmiş fırın tepsisine, aynı şekilli 2 milföy hamuru üst üste yerleştirilir. Üzerine, isteğe göre, susam, anason tohumu, çöreotu, haşhaş tohumu veya kişniş tohumları serpiştirilir. Fırın tepsisi, önceden ısıtılmış fırına sürülür. Milföy hamurları kabarıp, üzerleri  kızarıncaya kadar pişirilir. Fırın tepsisi, fırından çıkarılır ve fırın söndürülür. Milföy hamurundan hazırlanan çorba garnitürleri, servis tabağına dizilerek, hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.       * Milföy hamurları, 2 parmak genişliğinde, şeritler halinde  kesilip, zıt yönlere doğru bükülerek de şekillendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder