30 Ocak 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - SEBZE CİPSLERİ - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  2-3 tane havuç, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çorba kaşığı mısır unu, yarım çay kaşığı tuz, bir tutam karabiber veya toz kırmızı biber   KIZARTMAK İÇİN :  1 su bardağı zeytinyağı  HAZIRLANIŞI :  Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurutulduktan sonra çok çok ince dililenir. Buğday unu, mısır unu, tuz, karabiber veya toz kırmızı biber, çukur ve cam bir kapta iyice karıştırılır. Havuçlar bu karışıma, arkalı önlü bulanır. Zeytinyağı, çelik tavaya koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Karışıma bulanan havuçlar, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızarınca, peçete üzerine çıkartılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.    * BİLGİ ; Sebze cipsleri; Havuç, patates, pancar, şalgam, turp vb. kök sebzelerle yapılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder