23 Ocak 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - KASTAMONU ' NUN PIRASALI EKMEĞİ - ( 10 kişilik )

   *   MALZEMELER :  250 gr. pırasa, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım kg. mısır unu, 1 çay bardağı buğday unu, maya ( yarım kibrit kutusu ), 1 çay kaşığı tuz    HAZIRLANIŞI :  Önce fırın, 200 C derecede ısıtılır. Pırasalar yıkanıp, kurulandıktan sonra yeşil ve beyaz kısımları, halkalar halinde, ince ince kıyılır. Tavada, zeytinyağı ısıtılır. Kıyılan pırasalar ile bir tutam tuz  ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe sotelenir ve ateşten alınır. Mısır unu, buğday unu ve tuz ile yoğurma kabına alınır ve el ile karıştırılır. Unun ortası havuz şeklinde açılır. Maya ve sotelenip, soğutulmuş pırasalar ilave edilerek, yoğrulur.  Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yağlanmış tepsiye uzunlamasına koyulur. Üzerine, bıçak ile çizikler atılır ve önceden ısıtılmış fırında, kabarıp kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır. Soğuyunca, dilimlenerek, servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.      * İstenirse, hazırlanan pırasalı hamur,  muffin kaplarına paylaştırılarak da fırında pişirilebilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder