8 Ocak 2013 Salı

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - CEVİZ İÇLİ, ZEYTİN HAMURLU ÇORBA GARNİTÜRÜ - ( 6 kişilik )

MALZEMELER :  1 tane yumurta, 1 küçük paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı yoğurt, 10 tane çekirdeği çıkarıldıktan sonra minik doğranmış siyah zeytin ( biberli yeşil zeytin de olabilir ), 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım demet dereotu, aldığı kadar buğday unu ( 3-4 su bardağı kadar ), 1 tutam toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 çay kaşığı tuz   İÇİ İÇİN ; 1 su bardağı ceviz içi   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tane yumurtanın sarısı   HAZIRLANIŞI :  Önce; fırın, 200 C derecede ısıtılır. Bir miktar buğday unu, cam yoğurma kabına elenir. Kabartma tozu, mahlep, tuz, toz şeker ilave edilerek, karıştırılır. Unun ortası, havuz şeklinde açılır. Buraya, yumurta, yoğurt, doğranmış zeytinler, tereyağı, zeytinyağı, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranmış dereotu koyulur. El ile karıştırılır. Yandaki unlar içe doğru çekilerek, gerekirse un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur. Üzeri nemli bir bez ile örtülerek, 30 dakika dinlendirilir. Daha sonra bu hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanarak, ortası açılır ve buraya yeterli miktarda ceviz içi koyulup büzülerek, kapatılır. Top şekli verilir. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır. Üzeri için; yoğurt, zeytinyağı ve yumurta sarısı cam kase içinde çırpılır. Fırça yardımı ile hazırlanan hamurların üzerine sürülür. Kızdırılan fırına koyulur ve üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır, Kâğıt peçete serilmiş servis tabağına yerleştirilir ve hazırlanan çorba ile birlikte sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder