20 Ocak 2013 Pazar

SEVGİ 'NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ SULU, NOHUTLU UN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 büyük diş dövülmüş sarımsak, 6 su bardağı hindi suyu, 1 çay bardağı buğday unu, 1 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya yarım çorba kaşığı tereyağı, 1,5 çay bardağı haşlanmış nohut, bir tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN :  6 tane çeri domates, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya kırmızı pul biber, 2 tatlı kaşığı kekik   HAZIRLANIŞI :  1 su bardağı içme suyu ile buğday unu, bir kasede, çok az karıştırılır. (Çünkü, çorba piştikten sonra içindeki unlar, hamur parçalarına dönüşmelidir. ) Çorba tenceresine, hindi suyu boşaltılır. İçine, kasedeki az karıştırılmış, unlu su ilave edilir. Orta hararetli ateşe oturtulur. Zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı koyulur. Karabiber serpiştirilir. Şimşir kaşık ile çok hafif karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Zaman zaman hafifçe, undan oluşan hamur parçalarını ezmeden karıştırılır. Haşlanmış nohutlar ilave edilerek, hafifçe karıştırılır. Ateş biraz kısılır. Tencerenin kapağı yarım kapatılarak, yaklaşık 20 dakika ( çorba, bozadan biraz suluca  kıvam alıncaya kadar ) kaynatılır. Çorba, tuz ilave edilip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Dövülmüş sarımsaklar ilave edilip, karıştırılır. Porselen büyük çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Çeri domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine 2 eşit parçaya kesilir. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba, çeri domateslerin bulunduğu, servis tabağı, kekik, kırmızı toz biber veya kırmızı pul biber eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba kase veya tabaklarına, istedikleri miktarda çeri domates, kekik ve kırmızı pul veya toz biber ilave ederek, çorbalarını içerler.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder