8 Ocak 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SUCUKLU, KIŞLIK HAZIRLIK OLARAK YAPILMIŞ VE KURUTULMUŞ YOĞURTLU BUĞDAY TARHANASI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  el büyüklüğünde, 2-3 mm. kalınlığında 3 parça yoğurtlu buğday tarhanası, 6 su bardağı ılık içme suyu, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, bir tutam karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 200gr. çok ince ve daire şeklinde doğranmış, dana etli sucuk   HAZIRLANIŞI :  Kurutulmuş, yoğurtlu buğday tarhanası parçaları, akşamdan çukur cam kaseye koyulur. Üzerine, 3 su bardağı ılık içme suyu boşaltılır. Üzerine kapak örtülerek, sabaha kadar bekletilir. Ertesi gün, suyu ile birlikte çelik çorba tenceresine boşaltılır. Üzerine, 3 su bardağı ılık su, un, karabiber, tarhun otu ve bir miktar tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte, tel çırpıcı ile sürekli karıştırılarak, kuru tarhanaların ezilmesi sağlanarak, pişirilir. Kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır. 10-15 dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılıp, kuru tarhun otu serpiştirilerek, karıştırılır. Çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Bakır sos tavasında, tereyağı ile zeytin yağı ısıtılır. İçine, çok ince ve daire şeklinde doğranmış, dana etli sucuk dilimleri koyulur. Karıştırılarak, hafifçe kızartılır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder