8 Ocak 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIŞLIK HAZIRLIK OLARAK YAPILIP KURUTULMUŞ, YOĞURTLU BUĞDAY TARHANASINDAN HAZIRLANAN ÇORBA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  El büyüklüğünde 2-3 mm. kalınlığında hazırlanıp kurutulmuş 3 parça yoğurtlu buğday tarhanası, 6 su bardağı ılık içme suyu, 1,5 çorba kaşığı un, bir tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş organik nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber   HAZIRLANIŞI : Kışlık hazırlık olarak kurutulmuş, yoğurtlu buğday tarhanası, akşamdan derince cam bir kap içine koyulur. Üzerine, 3 su bardağı ılık içme suyu boşaltılır. Üstü kapak ile kapatılarak, sabaha kadar bekletilir. Ertesi gün, ıslatılan su ile birlikte, çorba tenceresine boşaltılır. Un, 3 su bardağı ılık su, karabiber ve tuz ilave edilir. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtulur. Tel çırpıcı ile sürekli olarak karıştırılarak ve kurutulmuş yoğurtlu buğday tarhanalarının ezilmesi sağlanarak, pişirilir. Çorba kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatılarak, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır. Servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Küçük bakır sos tavasına, tereyağı ile zeytinyağı koyularak, hafif ateşte ısıtılır. Organik kuru nane, kırmızı pul biber ve toz kırmızı biber ilave edilir. Orta hararetli ateşte karıştırılır. Tereyağının kokusu çıkıp, köpürünce ( yanmamasına dikkat edilerek ) ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Kızartılmış küp ekmek eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder