27 Ocak 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KESTANE KEBAPLI TOZ TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  3 çorba kaşığı toz tarhana, 2 su bardağı süt, 6 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 250- 300 gr. kadar kestane kebap, 1-2 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber ve toz kırmızı biber, yeterli miktarda deniz tuzu   ÜZERİ İÇİN ; 100 gr. kestane kebap   SERVİS İÇİN ; 150-300 gr. kestane kebap   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, toz tarhana koyulur. Üzerine, süt ile içme suyu boşaltılır. Zeytinyağı ilave edilir. Karabiber ile toz kırmızı biber ve yeterli miktarda deniz tuzu ilave edilerek, orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Bu arada, kestane kebapların kabukları soyulur. Kestaneler, ince ince doğranır. 100 gr. doğranmış kestane kebap, pişmekte olan çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Diğer kestane kebaplar da aynı şekilde, ince ince doğranarak, servis tabağına koyulur. Çorba, bozadan biraz daha akıcı kıvama gelinceye kadar kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Az gelirse, tuz ilavesi yapılır. Büyük porselen veya cam kâseye boşaltılır. Kıyılmış kestane kebapların bulunduğu servis tabağı ile birlikte, sofraya götürülerek, çorba kâselerine veya çorba tabaklarına sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler çorbalarına, istedikleri miktarda, doğranmış kestana kebaplardan ilave ederek, çorbalarını içerler.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder