3 Ocak 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI PANCAR ÇORBASI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :   1 tane büyük boy kuru soğan, 6 tane küçük boy kırmızı pancar, 2 tane büyük boy havuç, 2 tane patates, 1 çay bardağı zeytinyağı, 18 su bardağı içme suyu, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, 2 tane ayva yaprağı, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük kıyılır ve tabak içine alınır. Kırmızı pancar yıkanır, kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve tabak içine alınır. Havucun üzeri bıçak ile kazınıp, yıkandıktan sonra kurulanarak, küçük küpler halinde doğranır ve tabak içine alınır.  Çorba tenceresinde, zeytinyağı kızdırılır ve kıyılan kuru soğanlar, doğranan kırmızı pancarlar, havuçlar, ayva yaprakları, karabiber, toz kırmızı biber, bir miktar tuz, çorba tenceresinde kızdırılan zeytinyağında, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, 3-5 dakika kadar kavrulur. Üzerine, çorbanın suyu boşaltılır. Karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak, orta hararetli ateşte, kırmızı pancarlar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, tencere ateşten alınır ve çorba, el blenderinden geçirilir. Çorba, kısık ateşte 15-20 dakika daha kaynatıllır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılır. Ayva yaprağı, tencereden çıkarılır. Hazırlanan çorba, büyük porselen veya cam çorbalığa boşaltılarak, fırınlanmış veya kızartılmış küp ekmekler eşliğinde, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.   * İstenirse; çorbaya, ateşten alınmadan hemen önce 1 çay bardağı kadar krema da ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder