4 Ocak 2013 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - MİNİK EKMEK PİZZACIKLARI - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  1 tane büyük boy domates, 3 tane köy biberi, 3 dilim sucuk, salam veya sosis, 2 dal taze soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2-3 dal maydanoz, 2-3 dal dereotu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN :  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi    HAZIRLANIŞI :  Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Domates yıkanıp kurulandıktan sonra sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılarak, küçük küpler halinde doğranır. Derin cam kaseye alınır. Köy biberlerinin sapları ve  çekirdekleri çıkartılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Cam kaseye ilave edilir. Sucuk, salam veya sosisler küçük küçük doğranır ve cam kaseye ilave edilir. Taze soğan ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Maydanoz ve dereotu iyice yıkanır, kurulanır ve ince ince kıyılarak, taze soğanlarla birlikte, cam kaseye ilave edilirler. Zeytinyağı da ilave edilerek, cam kasedeki tüm malzemeler, kaşık ile iyice karıştırılır. Ekmekler dilimlenir. 4 eşit parçaya bölünür. Üzerlerine, cam kasedeki malzemelerden bol miktarda koyularak, yayılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üst kısmı pişecek şekilde fırına verilir. Fırından çıkarılmasına 5 dakika kala tepsi fırından biraz çıkartılarak, pişen malzemenin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve tepsi tekrar fırına sürülür. Kaşar peynirleri eriyip kızarınca, tepsi fırından çıkartılır. Hazırlanan çorba garnitürleri, kâğıt peçete serilmiş servis tabağına yerleştirilir ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder