9 Ocak 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - KAŞAR PEYNİRLİ & MENEMENLİ DİLİMCİKLER - ( 4 kişilik )

   *   MALZEMELER :  2 tane domates ( rendelenmiş ), 2 tane yeşil sivri biber ( sap ve tohumları çıkarıldıktan sonra ince ince doğranmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 sap maydanoz, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızı pul biber, 1 tutam toz kırmızı biber, 1 tutam kimyon, yarım çay kaşığı tuz, ince kesilmiş 4 dilim ekmek ekmek   ÜZERİ İÇİN :  1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri   HAZIRLANIŞI : Fırın, 170 C derecede ısıtılır. Çelik bir tavaya, zeytinyağı veya tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. İnce doğranmış sivri biberler ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kızartılır. Kızarınca, rendelenmiş domatesler ilave edilir. Karabiber, pul ve toz kırmızı biberler, kimyon ilave edilir. Tuz da ilave edilerek, domatesler suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak, pişirilir. Ateş kısılır. Çukur cam bir kap içine, yumurtalar kırılır ve iyice çırpılır. Suyunu çekmiş domateslerin üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Hızlıca karıştırılıp, üzeri şimşir ile düzeltilir. Kısık ateşte, yumurtalar pişinceye kadar bekletilir. Yumurtalar pişince ateşten alınır. İnce dilimlenmiş ekmekler, 4 eşit parçaya kesilerek, üzerlerine hazırlanan menemen sürülür. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tepsi, önceden ısıtılan fırına koyularak, üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir. Maydanoz, iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırılır. Ekmek dilimciklerinin üzeri hafifçe kızarınca, tepsi fırından hafifçe dışarıya çekilir. Ekmek dilimciklerinin üzerine, maydanozlu kaşar peyniri rendesi serpiştirilir. Fırın tepsisi tekrar fırına sürülerek, ekmeklerin üzeri iyice kızartılır. Kızarınca, fırın söndürülür. Fırın tepsisi fırından çıkarılır. Kaşar peynirli, menemenli dilimcikler, kâğıt peçete serilmiş servis tabağına çıkartılarak, dizilirler ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılırlar.  Afiyet olsun.    * Hazırlanan bu çorba garnitürü; genellikle, domates çorbaları, un çorbaları, et çorbaları, sakatat çorbaları ve bazı meyve çorbalarının yanına çok yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder