27 Ocak 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE SOĞANLI TOZ TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 çorba kaşığı toz tarhana, 2 su bardağı sebze suyu, 6 su bardağı içmesuyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, yeterli miktarda deniz tuzu   ÜZERİ İÇİN :  10 tane taze soğan   HAZIRLANIŞI :  Toz tarhana, çorba tenceresine koyulur. Üzerine ; sebze suyu ile içme suyu boşaltılır. Zeytinyağı veya tereyağı, karabiber, toz kırmızı biber ve yeterli miktarda deniz tuzu da ilave edilerek, orta hararetli ateşte, kaynayıncaya kadar, şimşir kaşık ile karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır. Kaynatılmaya devam edilir. Bu arada, taze soğanlar ayıklanır. İyice yıkandıktan sonra kurulanır ve yeşil kısımları, ince ince kıyılır. 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan, pişmekte olan çorbaya ilave edilir. Diğer kısmı, servis tabağına koyulur. Çorba, bozadan biraz daha akıcı kıvam alıncaya kadar, kısık ateşte kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılır. Çorba,büyük porselen veya cam çorbalığa boşaltılarak, kıyılmış taze soğanların bulunduğu servis tabağı eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba tabaklarına veya kâselerine servis yapılan çorbanın üzerine, istedikleri miktarda kıyılmış taze soğan ilave ederek, çorbalarını içerler. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder